طرزتهیه ی گراتین بادمجان

(گراتین بادمجان) [گراتین بادمجان]

طرزتهیه خورش بادمجان پارسه گرد لازانیای بادمجان پارسه گرد گراتن مرغ و سیب زمینی لذت آشپزی – آش بادمجان تک بانو » گراتین گل کلم لذت آشپزی – کشک بادمجان دانلود اهنگ های جدید » Blog Archive اسپاگتی

(گراتین بادمجان)

»گراتین بادمجان…

گراتین بادمجان و لیمو

مواد لازم :
-        4 عدد بادمجان
-        2 عدد پیاز
-        1 عدد لیمو
-        نصف قاشق چایخوری دارچین
-        نصف قاشق چایخوری سیر خشک شده
-        10 برگ ریحان
-        100 گرم پنیر پارمزان
-        روغن زیتون و نمک، فلفل
مراحل تهیه:
ابتدا فر را تا دمای 240 درجه گرم کنید. بادمجان ها را شسته و آنها را در فویل بپیچید. آنها را در اجاق گذاشته و بمدت 1 ساعت بپزید. در همین حین مقداری از پوست لیمو را رنده کنید. ریحان ها را شسته، خشک کرده و خرد کنید. پیازها را پوست کنده و خرد کنید. آنها را در کمی روغن زیتون سرخ کنید تا نرم شوند. بادمجان ها را از فر بیرون آورده، آنها را از وسط برش داده و گوشت آنها را با یک قاشق خارج کنید. حال دارچین، سیر، خلال لیمو، ریحان، پیازها و یک قاشق بزرگ غذاخوری روغن زیتون را به بادمجان ها اضافه کنید. به اندازه مورد دلخواه خود نمک و فلفل به مخلوط اضافه کرده و آنرا هم بزنید. فر را در حالت تنظیمات گریل گرم کنید. پوره بادمجان را در ظرف های کوچک پخش کنید. در نهایت پنیر پارمزان را روی پوره ها ریخته و آنها را برای چند دقیقه گریل کنید.

………….

گراتین پاستا با بادمجان

گراتن ها  از انواع سبزیهای پخته شده ‘ ماهی‘ مرغ ‘ میگو ‘ پاستا و ده ها مواد غذایی متنوع که با سس سفید فراوان پوشش میگیرند تشکیل شده اند . اغلب گراتن ها با پنیر رنده شده گودا یا ماتزرلا یا گرویر که به خوبی آب میشوند و طلایی میشوند پوشش میگیرند.گراتن را در ظرفهای نسوز زیبای کم عمق درست کنید و با همان ظرف هم سرو کنید

مواد مورد نیاز:

بادمجان     2 عدد
پاستا  صدفی یا فرمی دلخواه     1 بسته
سیب زمینی پخته     2 عدد متوسط
گوشت چرخ کرده     250 گرم
رب گوجه فرنگی     2 ق س
قارچ برش خرده    200 گرم
فلفل پاپریکا رنگی در صورت تمایل    نصف 1 عدد
سس سفید    2 پیمانه
پیاز    1 عدد
تخم مرغ    1 عدد
پنیر رنده شده گودا یا هر پنیری که خوب ذوب شود    250 گرم
پودر نان سوخاری ترجیحا درشت برای پوشش    2 تا 3 ق س
نمک و فلفل    به مقدار لازم

طرز تهیه:
بادمجانها را پوست گرفته و حلقه حلقه کنید نمک بپاشید و بگذارید بماند تا تلخی آن برود سپس با آب سرد بشویید و خوب خشک کنید .کمی زرد چوبه به انها بمالید و انها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
پیاز را در ماهیتابه خرد کنید و سرخ کنید گوشت را درون پیاز داغ ریخته و سرخ کنید تا قهوه ای شود.فلفل دلمه ای را نگینی سرخ کنید و همراه گوشت سرخ کنید .قارچهارا درون گوشت بریزید و سرخ کنید تا آب ان تمام شود رب را بریزید و  همراه با بقیه مواد سرخ کنید نمک و فلفل آن را اندازه کنید کمی آب بریزید و بگذارید بپزد تا آب آن تمام شود و به روغن بی افتد 50 گرم از پنیر را داخل آن بریزید و هم بزنید .
پاستا را بر طبق دستور مندرج بر روی بسته بپزید و آب کش کنید.
سس سفید را درست کنید نمک و فلفل آن را اندازه کنید 3 قاشق از آن را برداشته و کنار بگذارید بقیه  آن را در یک ظرف بزرگ گود بریزید 1 عدد تخم مرغ را درون ان بی اندازید و خوب هم بزنید پاستا  را هم که خوب آب آن رفته است درون ظرف بریزید .نصف از پنیر باقی مانده را داخل ظرف بریزید و خوب هم بزنید.
ته ظرف نسوزی را خوب چرب کنید  و 3 قاشق  سس سفید را ته آن بریزیدو سیب زمینی های پخته را پوست کنده و حلقه کنید و ته ظرف و بر روی سس سفید  بچینید.بادمجانها را روی آن بچنید گوشت آماده را بر روی بادمجانها بریزید.
پاستای آغشته به سس سفید را روی بادمجانها ریخته و روی آن را با پنیر بپوشانید و پودر سوخاری را بر روی آن بریزید.
ظرف گراتن را در فر از پیش داغ شده با درجه 175 تا 180  بگذارید. تا سطح آن طلایی شود بین 30 تا 40 دقیقه.
پودر سوخاری برای طلایی شدن و زیباتر شدن سطح گراتن است.
من به جای سس سفید از 2 پیمانه ماست معمولی + 2 عدد تخم مرغ استفاده کردم که این ایده را هم از دوست عزیزم لاله وبلاگ سبزو ترش گرفتم.بسیار خوشمزه شد ضمن اینکه به رژیمی بودن نزدیکتر است.
در صورت تمایل میتوانید قسمت گوشت را حذف کنید و غذایی کاملا گیاهی میل کنید.
میتوانید به جای گوشت قرمز از گوشت چرخکرده مرغ استفاده کنید.
میتوانید از سبزیجاتی مانند قارچ , نخود سبز و ذرت در لایه جای گوشت استفاده کنید.

…………….
گراتین بادمجان    

● مواد لازم:
روغن سرخ کردنی: به اندازه کافی
بادمجان: ۳۰۰گرم
پنیر خامه ای: یک چهارم پیمانه
تخم مرغ: یک عدد
خامه: یک چهارم پیمانه
نمک و فلفل: به اندازه کافی
پنیر پارمیزان رنده شده: نصف پیمانه به اضافه ۲قاشق غذاخوری
سس مارینار: نصف پیمانه

● طرز تهیه:
فر را روی ۲۰۰درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
بادمجان گرد برش زده را که از قبل در نمک خوابانده اید، سرخ کنید.
در ظرفی پنیر، تخم مرغ، خامه، یک چهارم پیمانه پنیر پارمیزان، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
در ظرف پیرکس، برش های بادمجان سرخ شده، مخلوط تخم مرغ و کمی سس مارینارا بریزید و دوباره با قرار دادن لایه دیگری از بادمجان، این کار را تکرار کنید.
پنیر پارمیزان باقی مانده را روی مواد بریزید و ظرف را به مدت ۳۰دقیقه در فر قرار دهید تا مواد خودش را بگیرد و روی آن قهوه ای شود.

● مواد لازم سس مارینارا:
روغن زیتون: نصف پیمانه
پیاز خرد شده: ۲عدد کوچک
سیر خرد شده: ۲حبه
کرفس خرد شده: ۲شاخه
نمک و فلفل: به میزان کافی
گوجه فرنگی خرد شده: ۳۰۰گرم
برگ بو: ۲عدد

● طرز تهیه:
پیاز و سیر را در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی و نرم شود. کرفس، نمک و فلفل، گوجه فرنگی و برگ بو را به مواد اضافه کنید و بدون این که در قابلمه را بگذارید، اجازه دهید یک ساعت بپزد.
برگ بو را در بیاورید، در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.

/…………………

روش تهیه ته‌چین گوشت و بادمجان
ته‌چین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی‌هاست
البته برخلاف تصور اغلب ما که گمان می‌کنیم تنها نوع آن، ته‌چین مرغ است، این غذا – باتوجه به مواد داخل آن – انواع گوناگونی دارد. این‌بار می‌خواهیم به روش پخت ته‌چین گوشت و بادمجان بپردازیم.
مواد لازم برای ۸ نفر:
- برنج ۳ پیمانه
- بادمجان یک کیلوگرم
- گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
- پیاز یک عدد (خلالی خرد شود)
- زرده تخم‌مرغ ۳ عدد
- ماست ۴ قاشق سوپ‌خوری
- زعفران ساییده شده یک قاشق چای‌خوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
- روغن مایع مخصوص سرخ‌کردن به مقدار کافی
- کره ۵۰ گرم
طرز تهیه:
ابتدا بادمجان‌ها را بشویید و پوست بکنید. سپس به صورت حلقه‌ای ببرید و کمی نمک روی آن بپاشید.
در تابه‌ای مقداری روغن مخصوص سرخ‌کردن بر
یزید و بادمجان‌ها را در آن سرخ کنید. پس از سرخ‌شدن هر دو طرف بادمجان‌ها، آنها را به ظرف دیگری منتقل کنید.
پیاز خردشده را نیز داخل تابه دیگری سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. بعد زردچوبه را به آن اضافه کنید و همراه پیاز کمی تفت دهید.
پس از آن، گوشت چرخ‌کرده را همراه کمی نمک و فلفل به پیازداغ بیفزایید. این مخلوط را روی شعله متوسط اجاق‌گاز قرار دهید و آن‌قدر هم بزنید تا گوشت، تفت داده شده و همزمان بپزد.
نکته: برای آنکه گوشت زودتر بپزد، در ظرف را بگذارید.
از طرف دیگر، قابلمه متوسطی را تا نیمه از آب پر کنید و پس از اضافه‌کردن کمی نمک به آن، روی حرارت اجاق‌گاز بگذارید تا به جوش آید.
سپس برنجی را که ۳-۲ ساعت پیش خیس کرده بودید، داخل آب درحال جوش بریزید و چند دقیقه حرارت زیاد بدهید تا همراه با آب بجوشد.
پس از گذشت مدت زمان لازم، آن را آبکش کنید. برنج آبکش‌شده را کنار بگذارید.
حالا زرده‌های تخم‌مرغ، زعفران و ماست را در کاسه بزرگی بریزید و خوب هم بزنید؛ سپس برنج آبکش‌شده را به این مواد اضافه کرده و خوب با آن مخلوط کنید.
داخل یک تابه گرد نسوز کمی روغن بریزید و نیمی از برنج را در آن بریزید.
حالا بادمجان‌های حلقه‌شده را روی برنج بچینید و آنها را با لایه‌ای از گوشت چرخ‌کرده سرخ‌شده بپوشانید.
در پایان باقیمانده برنج را روی گوشت بریزید و با قاشق سطح آن را صاف کنید.
پیش از دم‌کردن برنج، با انتهای دسته قاشق چند سوراخ داخل آن ایجاد کنید و سپس کره آب شده را روی سطح برنج بریزید، در ظرف را گذاشته و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید.
پس از گذشت حدود ۱۵ دقیقه دم‌کنی را روی تابه قرار دهید و بگذارید تا ته‌چین به‌طور کامل دم بکشد.
……………..

گراتن مرغ و سیب زمینی
یک غذای توفری بسیار لذیذ و هوس انگیز که پر طرفدار و همه پسند است.
مناسب برای :6 نفر
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت
یک غذای ایتالیایی پر طرفدار دیگر که در انواع مختلف سرو می‌شود. این مقدار غذا برای 6 نفر مناسب است و در مدت 2 ساعت و 20 دقیقه آمادهٔ سرو می‌شود.
مواد لازم:
مرغ
1 عدد
آب مرغ
½ پیمانه
سیر نصف شده
1 حبه
خامه ترش یا پنیر خامه ای
¾پیمانه
شیر بدون چربی
¾ پیمانه
پیاز ریز خرد شده
1 عدد کوچک
فلفل دلمه ای خرد شده
3 قاشق چایخوری
خردل
3 قاشق چایخوری
سیب زمینی نازک ورقه شده
4 عدد
نمک
¼ قاشق چایخوری
فلفل
¼ قاشق چایخوری
آب لیموی تازه
2 قاشق چایخوری
پنیر رومانو یا پارمزان رنده شده
2 قاشق چایخوری
کره
2 قاشق چایخوری
خرده نان گندم کامل
1 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پوست مرغ را می‌کنیم و آن را می‌پزیم. پس از پخته شدن، گوشتِ مرغ را تکه تکه می‌کنیم. آب مرغ را با مرغ‌های پخته شده مخلوط می‌کنیم. روی یک ظرفِ فر کم عمق که گنجایش آن 2 لیتر باشد، روغن گیاهی اسپری می‌کنیم. تکه‌های سیر را به ظرف می‌مالیم، سپس سیر را خرد می‌کنیم و در یک کاسهٔ کوچک قرار می‌دهیم. خامهٔ ترش یا در صورت در دسترس نبودن پنیر خامه‌ای، ¼پیمانه شیر، پیا ز، فلفل دلمه‌ای و خردل را به روغن و سیر اضافه می‌کنیم. هم می‌زنیم تا خوب مخلوط شود. روی سیب‌زمینی‌ها نمک و فلفل می‌پاشیم. ⅓ از سیب‌زمینی‌ها را در ظرف فری که آماده کرده بودیم قرار می‌دهیم. نیمی از مرغ‌ها و نیمی از مخلوط پنیر خامه‌ای‌ را روی آن می‌ریزیم. این لایه را تکرار می‌کنیم و بعد ⅓ باقی ماندهٔ سیب‌زمینی‌ها را روی آن می‌چینیم.½ پیمانه شیر باقی مانده را روی تمام سطح مواد می‌ریزیم. روی آن آب لیمو و پنیر Romanoیا در صورت در دسترس نبودن، پنیر پارمزان می‌پاشیم. کره گیاهی یا حیوانی را با خرده نان‌ها مخلوط کرده روی تمام سطح پخش می‌کنیم. آن را در فر 190 درجه سانتیگراد قرار می‌دهیم (حدود یک ساعت) یا تا زمانی که سیب‌زمینی‌ها نرم شوند‌. سپس داغ سرو می‌کنیم.

………….

طرز تهیه گراتین قارچ و سیب زمینی
● مواد لازم برای ۶ نفر:
▪ کره: یک قاشق غذاخوری
▪ قارچ خرد شده: ۲۲۵ گرم
▪ تخم مرغ درشت: ۲ عدد
▪ شیر: سه چهارم پیمانه
▪ نمک و فلفل: به میزان کافی
▪ سیب زمینی آب پز و خرد شده: ۴۰۰ گرم
▪ پنیر مازارلا: ۱۱۲ گرم
● طرز تهیه:
فر را روی ۱۷۰درجه سانتی گراد تنظیم کنید. ظرف گود مناسب را با کره چرب کنید. در یک قاشق غذاخوری کره، قارچ ها را به مدت ۶ دقیقه تفت دهید. سپس از روی حرارت بردارید. تخم مرغ شیر، نمک و فلفل را هم بزنید و قارچ، سیب زمینی و پنیر را اضافه کنید و به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه در فر قرار دهید.
● ارزش غذایی:
▪ کالری: ۲۰۵
▪ چربی: ۱۰ گرم
▪ چربی اشباع شده: ۶ گرم
▪ پروتئین: ۱۱ گرم
▪ کربوهیدرات: ۱۹ گرم
▪ فیبر: ۲ گرم
▪ کلسترول: ۹۸ میلی گرم
▪ سدیم: ۴۲۶ میلی گرم
روزنامه خراسان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


5 + = 11

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>